reviews

“Basisten Felisia Westberg kom in i mitt liv 2019 och knockade mig med sitt sväng och sin musikalitet. Sedan dess har hon varit med i mitt band. På sin fullängdare “Himlavandrare” sjunger hon sina finurliga och personliga texter på gävlemål, med självklar och närvarande röst. Jag fick nyss veta att hon är ett stort fan av gruppen Radiohead och jag tycker att jag kan höra det på något sätt i tonspråket och melodierna.”

– Ane Brun, “Det här är mina musikfavoriter just nu”, Dagens Nyheter den 22 nov 2023

 

 

Recension av Himlavandrare i Lira Musikmagasin:

Hon är eklektisk, för att återanvända ett ord från 1970-talet. Därför borde inte Felisia Westbergs sång och musik, kompositioner och arrangemang på nya, första soloalbumet komma som en överraskning. Ändå blev jag överraskad och ja, överväldigad av musikens storhet”

“Blandningen pop, visa och folkton låter ana inspiration från 1970-talet. Men instrumentklangerna och inspelningsljudet hade knappast kunnat åstadkommas i en dåtida studio. Felisia Westberg sjunger med klar, rak röst. Kolsvarta gardiner och Evighetsfarkost kunde vara folkvisor till akustisk gitarr (innan fler instrument och kören kommer in). Allt är nu och avslutande Hymn är poplåtar, riktigt bra nutida pop.

Albumet inleds med stråkkvartett och vad som snarast är samtidsklassisk konstmusik i instrumentala Gröna dalen.”

– Bengt Eriksson, Lira

 

INTERVIEWS:

FÖRMIDDAG I P4 GÄVLEBORG Med Kristian Bruce Bolinder 22 dec 2022:

Intervju i "Gefle Dagblad"

Intervju i "Arbetarbladet"

Intervju "Vakentimmar"